Bredevoort en DEO delen de punten

Op een frisse zondagmiddag stond voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen DEO op het programma.
De teams stonden op moment van spelen op de ranglijst dicht bij elkaar, DEO heeft echter nog wat
wedstrijden in te halen en kan dus nog stappen gaan zetten. Een lastige wedstrijd werd verwacht.
Vandaag had Bredevoort 1 weer enkele gastspelers, namelijk Koen Pardijs uit Bredevoort 2 en Cas
Sheridan vanuit de O17-1. Daarnaast was ook Maarten Scholtz weer als grensrechter aanwezig. Alle
drie waren ze wederom van toegevoegde waarde, waarvoor dank!

Na enkele minuten spelen kwamen de keeper van DEO en een eigen speler hard in botsing waardoor
het spel een tijdje stil lag. De keeper kon niet verder waardoor een aanvaller van DEO de
handschoenen aan mocht trekken, dit kwam voor Bredevoort niet slecht uit aangezien deze
aanvaller al jaren lang een plaaggeest is voor de Bredevoortse verdediging. Het spel werd weer
hervat en de eerste helft ging vrij gelijk op waarbij DEO de gevaarlijkere ploeg was. Bredevoort
kwam regelmatig in de buurt van het doel maar mistte daar vaak de scherpte om echt gevaarlijk te
worden. Met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft ging in het begin wederom gelijk op. Beide teams wisten regelmatig de vrije speler
te vinden waardoor er redelijk verzorgd voetbal te zien was. Na 65 minuten was het Bredevoort dat
op voorsprong kwam, een afgeslagen voorzet werd met een technisch knappe volley door Mica
Firing de verre hoek ingeschoten. Na dit doelpunt ging DEO hoger druk zetten en had Bredevoort
moeite onder deze druk uit te komen, deze periode was DEO dan ook het dominante team. Dit
leverde het uitteam een hoop grote kansen en zelfs een doelpunt op maar dit doelpunt werd
afgekeurd wegens een aanvallende overtreding. Lang leek Bredevoort de voorsprong vast te kunnen
houden maar in de 90 ste minuut was het toch raak. De vlugge buitenspeler van DEO speelde een
aantal spelers van Bredevoort uit en legde de bal terug naar een vrijstaande medespeler. Deze
speler schoot de bal onhoudbaar binnen. Bij een 1-1 eindstand floot de scheids voor het einde van
de wedstrijd.

Al met al geen verkeerd resultaat. Uiteraard is een late gelijkmaker pijnlijk maar Bredevoort kan,
helemaal ten opzichte van de twee voorgaande wedstrijden, tevreden terugkijken naar het
vertoonde spel. Aankomende zondag is Bredevoort vrij.