Bredevoort trekt met tien man de overwinning over de streep

Op een frisse donderdagavond stond voor Bredevoort de inhaalwedstrijd thuis tegen Wolfersveen op het programma. Bredevoort heeft het altijd lastig tegen Wolfersveen, dat was vandaag niet anders.

Bredevoort kwam niet scherp uit de kleedkamers en Wolfersveen wist hier goed gebruik van te maken. Het uit team zocht veelal de zijkanten waarna er met een voorzet naar de grote, sterke spits werd gezocht. Bredevoort kwam hier in de beginfase een aantal keer goed weg en kreeg de kans meer in de wedstrijd te komen. Het thuisteam begon beter te voetballen en kansen te creëren terwijl aan de andere kant het gevaar van Wolfersveen wat afnam. Rik Tankink bereikte na 35 minuten Rutger Hoefman met een mooi boogballetje. Rutger nam de bal in één keer uit de lucht en via keeper en de paal ging de bal het doel in. Met een 1-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Het begin van de tweede helft ging meer gelijk op dan dat het geval was in de eerste helft. Rond de 55ste minuut was het Rutger met zijn zoveelste sterke actie, de verdediger kon niet anders dan aan de noodrem trekken en trapte Rutger van achteren neer, penalty. Koen Hoornenborg bleef ijzig koel en stuurde de keeper rustig de verkeerde hoek in. Niet veel later kwam Bredevoort na een onhandige tweede gele kaart met tien man te staan. Wolfersveen wilde hier direct van profiteren maar Rutger had andere plannen. Hij ontving een mooi balletje van Hidde Wevers en schoot die verrassend met een volley van afstand langs de aan de grond genagelde keeper. Lang kon Bredevoort niet genieten van deze marge van drie doelpunten. De linksbuiten van Wolfersveen krulde de bal namelijk direct prachtig van afstand in de verre kruising. Nog geen vijf minuten later lag ook de 3-2 erin en kon de chaos beginnen. Wolfersveen zocht met man en macht naar de gelijkmaker en Bredevoort gooide alles in de strijd om die bal bij het doel weg te krijgen. Dit lukte de heren in het blauw en met een 3-2 stand floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een heel fijn resultaat. Bredevoort heeft dit seizoen meermaals de voorsprong weggegeven in de slotfase, dat het deze wedstrijd (nota bene in ondertal) toch lukt om de overwinning over de streep te trekken is een mooie opsteker. Aanstaande zondag speelt Bredevoort uit bij het altijd lastige GSV.