Gijs Schaapveld wijst Bredevoort de weg

Zondagmorgen 17 maart stond de uitwedstrijd tegen GWVV 4 op het programma. Bredevoort begon
goed aan de wedstrijd en kon de rust goed bewaren en liet vooral de bal het werk doen. Af en toe was er
een speldenprik naar voren met kansen voor Stephan Schaart en Ibe Smit. GWVV liet Bredevoort de
ruimte en de goed spelende Gijs Schaapveld wist op links op te rukken en na een goede combinatie met
Niels van den Ham werd hij vrij voor de keeper gezet en Gijs rondde fraai af. 0-1 voor Bredevoort. Vlak
voor rust kwam zelfs de 0-2. Nico Woordes en Stephan Schaart wisten elkaar te vinden en de
laatstgenoemde bracht Bredevoort op een 0-2.

Na de rust begon GWVV aan te vallen en Bredevoort kreeg het lastiger maar daardoor ook meer ruimte.
De leiding begreep eindelijk dit seizoen dat Bram Visser een aanvaller is en zette hem in de spits ten
faveure van Stephan Schaart. In een korte tijd leidde dat tot twee snelle uitvallen voor Bredevoort. Bij de
eerste aanval was Bram de afmaker op aangeven van Ibe Smit en bij de tweede uitval was hij de
aangever voor Luuk Rensing. Bredevoort zat op rozen met een 0-4 voorsprong. Dat Luuk scoorde was
voor iedereen een verrassing. Kennelijk presteert Luuk alleen onder de druk van zijn schoonfamilie, want
die stond hem deze wedstrijd aan te moedigen. We hopen dan ook dat zijn schoonfamilie de
aankomende weken vaker aanwezig is.

Na de twee goals voor Bredevoort begon GWVV nog meer aan te vallen en Bredevoort kon de 0 niet
meer behouden. In een korte tijd scoorde GWVV twee treffers en de blauwhemden begon langzaam aan
in te zakken. Gelukkig wist Ibe Smit in het zestienmetergebied van de tegenstander de bal te ontfutselen
aan een verdediger van GWVV en bracht Bredevoort op 2-5. Hiermee was het verzet van GWVV
gebroken en was de rest van de wedstrijd een formaliteit. Het lekt dus helemaal niet bij Bredevoort 3 en
een fraaie zesde plaats is hierdoor bereikt.

Na de wedstrijd wou men zo snel de overwinning vieren in Bredevoort dat in allerijl Gijs Schaapveld,
Bram en Randy Visser achtergelaten werden bij GWVV. En eerstgenoemde werd ook nog eens
uitgeroepen tot Eikel van de week. Gijs heeft ons sinds een paar weken versterkt en vertelde ’s morgens
nog dat hij zes jaar niet gescoord had. Als je dat opeens wel doet dan ben je Eikel van de week met een