Goede helft, slechte helft

Op zondagmorgen 26 maart trad Bredevoort aan tegen Wolfersveen 3. Het veld was gelukkig goed
gekeurd door de consul en beide ploegen stonden te popelen om te mogen beginnen. In de beginfase
van de wedstrijd had Bredevoort het beste van het spel en kreeg al enkele kansen. Uiteindelijk viel zelfs
de terechte 1-0. Een voorzet van Henk Klein Nibbelink kwam bij Ibe Smit in de zestien terecht en deze
legde hem panklaar voor Niels van den Ham. Niels schoot vervolgens de bal hard met rechts binnen.
Hierna was Bredevoort de weg kwijt. Duels werden verloren en Wolfersveen kreeg meer balbezit. Dit
resulteerde al vrij snel in de gelijkmaker. Bredevoort voetbalde nog niet veel beter, maar kreeg na een
lichte overtreding op Roel Woordes een strafschop toegekend. Nico Woordes benutte de strafschop en
Bredevoort stond weer op voorsprong. Bredevoort hield hierna het betere van het spel en na een voorzet
van Ibe Smit kwam de bal weer voor de voeten van Niels van den Ham. Nu haalde hij vernietigend uit
met links en de 3-1 ruststand stond op het bord.

Na de rust kantelde de wedstrijd. Wolfersveen kwam met het mes tussen de tanden de kleedkamers uit.
Bredevoort daarentegen ging naarmate het weer slechter werd ook beroerder voetballen. Desondanks
kreeg Bredevoort de mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien maar een vierde goal werd niet
gemaakt.

Wolfersveen wist zich terug te knokken in de wedstrijd met twee goals en had vlak voor het einde zelfs
nog kunnen winnen. Uiteindelijk bleef het bij 3-3 door een goede helft en een slechte helft van
Bredevoort.

Gijs Schaapveld mocht de eikel van de week uitreiken. Gijs Schaapveld had zich goed voorbereid en
reikte hem uit aan leider Rob te Selle. Na het wervelende optreden van Gijs Schaapveld tijdens de
uitwedstrijd in Varsselder zou je toch verwachten dat zijn naam nu als eerste op papier zou staan voor de
volgende wedstrijd. Maar tot grote verbazing van Gijs Schaapveld kon hij zichzelf niet terugvinden op het
aanwezigheidsblaadje voor de wedstrijd tegen Wolfersveen. De verantwoordelijke kreeg hiervoor dus de
eikel van de week van Gijs Schaapveld. Onthoud u die naam.